Haberler


Betonlanan 6 Kuyudan Petrol Çıkarılıyor
13 Şubat 2013

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Derneği tarafından açıklanan ‘Türkiye Enerji Raporu’ toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Yıldız konuşmasında, 1980'li yıllarda karlı olmadığı için beton dökülerek kapatılan 6 kuyuda petrol üretimine başlandığını bildirdi.

Bakan Yıldız, ithal edilen ham petrol ve doğalgazın yerli kaynaklar olması için çalıştıklarını belirterek, 10 yılda arama faaliyetlerine ayrılan kaynağın 13 katına çıkartıldığını söyledi. Yıldız, 10 yıl önce 22 dolar olan petrolün varil fiyatının bugün 122 dolara yaklaştığını anımsattı.

1980'li yıllarda ham petrolün varil fiyatı 20 dolar seviyesindeyken, bazı petrol kuyularının maliyeti karşılayamaması nedeniyle betonla kapatıldığını ifade eden Yıldız, variline 20 dolar masraf yapıp 20 dolar ciro yapılıyorsa o kuyuyu çalıştırmamanın daha uygun olduğunu belirtti.

Şu anda özellikle Diyarbakır, Adıyaman ve Şanlıurfa’da 6 tane betonlanan sahadan tekrar petrol üretildiğini söyleyen Yıldız, 6 kuyuda 100 ila 500 varil arasında günlük petrol üretildiği bilgisini verdi. 

© 2019 Her hakkı saklıdır. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası