Haberler


EPDK'da Tavan Fiyat ve ÖTV Artışı Görüşüldü
15 Temmuz 2009

15 Temmuz Çarşamba günü sabah 10:00'da EPDK Başkanı Sayın Hasan Köktaş'ın makamında başlayan toplantı aralıksız  iki saat sürdü. 

Toplantıda akaryakıt sektörünün ve bayilerin vahim durumları ısrarlı bir şekilde anlatıldı. Tavan fiyat uygulamasının iki ay süreyle devam ettirilmesi halinde geri dönüşü olmayan sıkıntılar yaşanacağı ve bayilerin iflasın eşiğine gelerek pek çok istasyonun kapanacağı kapsamlı olarak anlatıldı.

Toplantıya TABGİS heyetinden Genel Başkanımız Atıf Ketenci ile TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Divan Başkanımız  İlhan Parseker, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı ve Yüksek İstişare Kurulu üyemiz Harun Karacan ve Başkan Vekilimiz Murat Bilgin katıldılar. 

 

Toplantı sonunda EPDK Başkanı, tüm söylediklerimizi değerlendireceklerini ve Kuruldaki diğer üyelerle paylaşacaklarını belirtmesine rağmen konunun çözümü olup olmayacağı hakkında  net  cevap vermedi.

Ayrıca Genel Başkanımız Atıf Ketenci EPDK  Kurul Üyeleri Sayın Celal Ustaoğlu ve Sayın Hüseyin Karataş ile görüşerek aynı vahim bilgileri kendilerine de aktardı.

Bu arada bir lisans töreni için EPDK'ya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'la da yeniden görüşme fırsatı bulan İlhan Parseker Başkanlığındaki heyetimiz hem tavan fiyat uygulaması hem de ÖTV artışı ile gelinen noktanın özellikle benzinlerde kritik seviye olan % 4'ün altına indiği ve konuyla ilgili batma noktasına gelen bayilerin acil çözüm bekledikleri söylendi. Sayın Bakan, konunun gündemlerinde olduğunu bir kez daha belirtti.

© 2019 Her hakkı saklıdır. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası