Haberler


EPDK'dan Elektronik Satışlara İlişkin Açıklama
14 Nisan 2022

EPDK, 26 Mart 2022 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren elektronik satışlara ilişkin düzenlemeyle ilgili dağıtım şirketlerine bir yazı gönderdi.

Yapılan düzenlemenin tüm sözleşmeleri içerdiğinin belirtildiği yazıda aşağıdaki ifadelere yer verildi:

“Bilindiği üzere 26/03/2022 tarih ve 31790 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 24/03/2022 tarihli ve 10876 sayılı Kurul Kararı ile 8851 sayılı Dağıtıcı ve Bayi Marjlarının Paylaşımına İlişkin Kurul Kararı’nın 4 üncü maddesi ikinci bendine “Elektronik sistemler ile yapılan satışlarda esas alınan toplam marj, indirimsiz satış fiyatı üzerinden hesaplanması.” hükmü eklenmiştir.

Elektronik sistemler ile yapılan satışlarda toplam marjın hesaplanmasına ilişkin söz konusu hükmün dağıtıcılar ve bayiler arasında yapılan tüm sözleşmelerde uygulanması ve bu kapsamda oluşan maliyetlerin farklı sözleşme hükümleri veya çeşitli maliyet kalemleri altında bayilere yansıtılmaması gerekmektedir. Bu süreçte; mevcut anlaşma ve/veya sözleşmelerin mevzuata uygun ve hakkaniyetli bir şekilde oluşturulması yönünde gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim.”

© 2019 Her hakkı saklıdır. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası