Haberler


haber
30 Kasım -0001

LPG Piyasasında Lisans Başvurusu ve Bildirim Açıklamalarına İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına Dair Kurul Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre dernek, vakıf ve kooperatifler tarafından yapılan lisans başvurularında, sadece yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile yetkililere ilişkin bilgilere yer verilecek. Başvuru sahibinin halka açık şirket olması halinde, beyanda halka açık hisselerin sahiplerine ilişkin bilgilere yer verilmeyecek, ancak halka açık hisse oranı ayrıca belirtilecek.

Adli Sicil Belgesi İstenecek

Adli Sicil Belgesi, tüzel kişi başvurularında tüzel kişiye doğrudan veya dolaylı ortak olan gerçek kişiler için aranacak. Ancak kamu ve belediye iktisadi teşebbüsleri haricindeki kamu tüzel kişilerin başvurularında ve başvuru sahibinin, ikametgahı Türkiye dışında bulunan yabancı ülke vatandaşı durumundaki doğrudan ve dolaylı ortakları ile yabancı devletler mevzuatına göre sermaye şirketi durumundaki doğrudan ve dolaylı ortakları için Adli Sicil Belgesi aranmayacak.

Kesinleşmiş mahkeme kararının lisans sahibi bir tüzel kişi hakkında olması durumunda söz konusu tüzel kişilikte suçun işlendiği tarih itibariyle; yüzde 10'dan fazla paya sahip ortaklar, sonradan görevden ayrılmış olsa bile yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile temsil ve ilzama (sınırsız temsil) yetkili olanlara lisans verilmeyecek ve bu kişiler, lisans başvurusu yapan tüzel kişiliklerde doğrudan pay sahibi olamayacak.

Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar veya mahkeme kararı kesinleşinceye kadar, fiilin işlendiğinin tespit edildiği tesis için yeni lisans verilmeyecek. Lisans sahibine Kurumca verilen idari para cezası ödenmeden lisansa konu tesis için yeni lisans alınamayacak.

© 2019 Her hakkı saklıdır. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası