Haberler


haber
1 Ağustos 2013

AKİS 2012 Yaz Dönemi Raporu Yayımlandı

EPDK, 2012 yılı Akaryakıt Kalitesi İzleme Sistemi (AKİS) Yaz Dönemi raporunu açıkladı. Rapora göre, AKİS kapsamında yaz dönemi için 122 motorin numunesi alındı. Motorin numunelerinin % 96,02’si teknik düzenlemelere uygun çıkarken, tamamının ulusal marker referans cihaz ölçüm sonucu geçerli çıktı. Ulusal marker seviyesi geçerli olan motorin numunelerinin yüzde 3,98’i teknik düzenlemelere aykırı çıktı.

Ulusal Marker Ölçüm Sonuçları Geçerli

95 oktan kurşunsuz benzin, yaz dönemi için 167 numune alındı. Yapılan araştırma neticesinde ulusal marker sonucu geçersiz kurşunsuz benzin 95 oktan numunesine rastlanmadı. Kurşunsuz Benzin 95 Oktan numunelerinin ise %94,10’u teknik düzenlemelere uygun olduğu tespit edildi.

Rapora göre iller bazında yaz döneminde Kurşunsuz Benzin 95 Oktan ve motorin türleri için İstanbul’da 37 adet numune alınırken, Ankara ilinde 14, İzmir’de ise 11 adet numune alındı.

İllere göre analizi yapılan motorin numune sayıları İstanbul’dan 36 adet, Ankara’dan 16 adet, İzmir’den ise 9 adet numune alındı. Yine raporda yer alan bilgiye göre; numuneyi alan kurumlar arasında Emniyet tarafından 23 numune, Jandarma tarafından 10 numune, Sanayi Tic-Emniyet- Jandarma Ortak çalışmasından da 168 numune olmak üzere toplam 201 numune alındı.

Katkılı Kurşunsuz Benzin 95 Oktan Numunesi Alınmadı

Katkılı Kurşunsuz Benzin 95 Oktan satışının az olması sebebiyle, AKİS kapsamında yaz dönemi için iki adet örnek seçildi. Ancak örnekleme seçilen istasyonlarda Katkılı Kurşunsuz Benzin 95 Oktan satışı olmadığından numune alınamadığı belirtildi.

© 2019 Her hakkı saklıdır. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası