Haberler


haber
9 Ocak 2014

2013 yılında yapılan düzenlemeyle akaryakıt istasyonlarının mağaza ve lokantalarında alkollü içkilerin satışı yasaklanmıştı.                                                         

Akaryakıt ve otogaz istasyonlarında (hacmen % 5’den düşük alkol içeren) alkollü içkilerin satışına izin veriliyor. Bunun için Kanunun yayımı tarihi olan 11/06/2013’den önce düzenlenmiş ve sicil no uzantısı P olan “Tütün Mamulü ve Alkollü İçki Perakende Satış Belgesi” sahiplerinin yalnızca tütün mamulü satışına devam etmek istemeleri halinde ilk önce talep dilekçeleri ve mevcut satış belgeleri ile birlikte Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlükleri’ne başvuruda bulunmaları ve mevcut belgelerini “Tütün Mamulü Perakende Satış Belgesi” ile değiştirmeleri, tütün mamulü satışı yapmak istememeleri halinde ise satış belgelerini terk dilekçesi ekinde iade etmeleri gerekiyor. 

Belgesini değiştirmek isteyenlerin başvurularını Şubat ayı sonuna kadar yapmaları gerekmektedir. Belge değiştirme işlemi yaptıranların, 2014 yılı süre uzatım işlem bedelini, değişiklik yaptıkları tarihten sonraki ilk Pazartesi gününden itibaren ve yeni Kurum sicil numaralarını beyan ederek Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (TAPDK)  hesabına yatırmaları gerekecek.

© 2019 Her hakkı saklıdır. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası