Haberler


haber...
19 Şubat 2015

EPDK, Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Lisans Süre Uzatım Bedeli de Peşin Ödenecek

Yapılan değişikliğe göre yönetmeliğin lisans bedellerine ilişkin maddesi yeniden düzenlendi. Buna göre, her türlü lisans tadili, lisans süre uzatımı ve lisans sureti çıkartma bedeli ile bayilik, taşıma ve serbest kullanıcı lisanslarına ilişkin lisans alma bedelleri peşin ödenecek.

Lisans Tadilleri 15 Gün İçinde Sonuçlanacak

Ulusal marker enjeksiyon cihazı bilgilerine ilişkin lisans tadilleri, dağıtıcı lisansına taşıma faaliyetinin alt başlık olarak işlenmesine veya bu faaliyetin dağıtıcı lisansının alt başlığından çıkarılmasına ilişkin lisans tadilleri, lisanslara kayıtlı tesis adresi, lisans sahibinin unvanı ve lisansta yer alan süre içerisinde ibraz edilmiş olmaları kaydıyla İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı, Kıyı Tesisi İşletme İzin Belgesi ve Marka Tescil Belgesi bilgilerinin değiştirilmesine ilişkin lisans tadilleri, Petrol Piyasası Dairesi Başkanlığı’nca ve tadil başvurusunun eksiksiz olarak yapıldığının tespit edilmesinden itibaren 15 gün içerisinde sonuçlandırılacak.

Taşıma, bayilik ve serbest kullanıcı lisanslarının süre uzatımı Petrol Piyasası Dairesi Başkanlığınca, diğer lisansların süre uzatımı ise Kurul kararıyla sonuçlandırılacak.

Ortaklık Yapısında Değişiklik Olması Halinde 6 Ay İçerisinde Bildirilecek

Lisans sahibi bir tüzel kişinin ortaklık yapısında, yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile temsil ve ilzama yetkili olanlarında değişiklik olması halinde lisans sahibi, değişikliğin gerçekleşmesinden veya Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayımlanmasından itibaren en geç altı ay içerisinde gerekli belgelerle kuruma bildirecek.

© 2019 Her hakkı saklıdır. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası