Haberler


haber
22 Nisan 2015

EPDK, “Akaryakıt Fiyatlarına İlişkin Kurul Kararı” Taslağını bugün web sitesinde görüşe açtı.

Akaryakıt Fiyatlarına İlişkin Kurul Kararı Taslağı’na göre; dağıtıcı ve bayi kar marjı toplamının 1 Temmuz 2016 tarihinden itibaren en az yüzde 55’i bayiye verilecek. Kar marjı, ilgili bayinin bulunduğu il merkezi için dağıtım şirketi tarafından ilan edilen fiyattan ilgili il merkezine en yakın Tüpraş ikmal noktası satış fiyatı düşülerek bulunacak. TÜPRAŞ ikmal noktasından ilgili bayi istasyonuna kadarki mesafe için oluşan nakliye masrafları bayiye ait olup, dağıtım şirketlerinin akaryakıt sevkiyatı için bayiyi daha uzak bir noktaya yönlendirmesi halinde ilave nakliye maliyeti dağıtım şirketi tarafından bayiye ödenecek.

Taşıt Tanıma Sistemi Üzerinden Uygulanan İndirimler Bayilerin Kar Marjından Karşılanmayacak

Taslakta 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren elektronik sistemlerle kullanıcılara istasyonlarda yapılacak akaryakıt satışlarında uygulanacak indirim oranının ilgili dağıtıcının marjından yapılacağı, bu satışlar için bayilerden indirime katılması istenmeyeceği ve bayinin marjından herhangi bir indirim yapılmayacağı da yer alıyor.

Finansal Promosyonlar Yapılmayacak

İlgili taslakta 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren finansal promosyonların yapılamayacağına dair bir de düzenleme bulunuyor.

6 Mayıs’a kadar Görüş Bildirilecek

Taslağa ilişkin görüşler en geç 6 Mayıs 2015 tarihi mesai bitimine kadar gönderilebilecek.

 

 

© 2019 Her hakkı saklıdır. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası