Haberler


haber
31 Mart 2016

TABGİS, sektörel istişare toplantılarının ikincisini 26 Mart Cumartesi günü Ankara Sheraton Otel’de ülke genelinde akaryakıt ve LPG piyasalarında faaliyet gösteren Oda temsilcileri, sendika il temsilcileri ve yönetim kurulunun katılımıyla gerçekleştirdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TABGİS Başkanı Ferruh Temel Zülfikar, bu toplantılarla akaryakıt sektöründe uygulamaya giren bazı düzenlemelerin sektöre kısa ve uzun vadede etkilerinin tartışılmasını amaçladıklarını ve hep birlikte ortaya konacak çözüm önerilerinin sektörün geleceği açısından önemli bir kılavuz niteliği taşıyacağını söyledi.

Ferruh Temel Zülfikar, sektörün tüm sorunlarının ele alındığı sunumunda bu sorunlara ilişkin TABGİS’in yaptığı çalışmaları ve önümüzdeki dönemde gündeme gelebilecek konular hakkında da bilgilendirmede bulundu.

Genel Başkanın sunumunun ardından, toplantıya katılan sektör temsilcileri tek tek söz alarak görüşlerini dile getirdi. Aktarılan görüşlerin büyük bir kısmında ortak sorunların kâr marjları, piyasa müdahaleleri, maliyetin altında yapılan satışlar ve artan genel giderlere ilişkin konular olduğu görüldü. Ayrıca bölgesel olarak yaşanan sorunlarında görüşüldüğü toplantıda bu konular TABGİS yönetimince not alınarak faaliyet çalışmaları içinde değerlendirileceği belirtildi. Tam gün süren toplantı Göksu Lokantası’ndaki akşam yemeği ile sona erdi. 

 

© 2019 Her hakkı saklıdır. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası