Haberler


haber
24 Haziran 2016

TABGİS’in her sene geleneksel olarak gerçekleştirdiği iftar yemeği 22 Haziran akşamı Yeşilyurt Polat İstanbul Hotel’de gerçekleştirildi.

İftar yemeğine ana dağıtım şirketleri yönetici ve temsilcileri, tedarikçi firmaların yönetici ve temsilcileri, sektörel sivil toplum örgütlerinin üst düzey yöneticileri ile sendika üyeleri katıldı.

TABGİS Başkanı Ferruh Temel Zülfikar yapmış olduğu konuşmada geçtiğimiz yıl da iftar sofrasında sektörün piyasa müdahaleleri altında yaşadığı sorunları ve bu sorunların neden olduğu kâr problemlerinin konuşulduğunu hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir yıl sonra geldiğimiz noktada hiçbir şekilde yeterli olmamasına rağmen geçen yıla oranla birkaç puan daha iyileştiğimiz ancak sektörel olarak bir çoğu mevzuattan kaynaklı sorunlarımızın çözüm sürecinin ise oldukça yavaş ilerlediği bir dönem içindeyiz. Bir yıl içinde TABGİS olarak gerek EPDK gerekse diğer kamu kurumları nezdinde gerçekleştirilen çok sayıda mevzuat çalışmasına katılıp birçok önemli çalışma içinde bulunduk.”  

Zülfikar, sektörün ilk ve en köklü sivil toplum örgütü olarak bundan sonra da kararlı ve kendi çizgisi doğrultusunda diğer sorunların çözümü için de gayret gösterileceğini ifade etti.

 

“Petrol Piyasası Koordinasyon Kurulu” Kurulmalı

TABGİS Başkanı, EPDK’nın başkanlığında Bakanlıklar ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşacak “Petrol Piyasası Koordinasyon Kurulu”nun kurulmasının beklentisi içerisinde olduklarını, karşılıklı diyalog ve iş birliği ile sektörel konu ve sorunların görüşülerek, çözümlere çok daha kısa ve etkili bir şekilde ulaşmanın mümkün olacağının altını çizdi.

 

 

© 2019 Her hakkı saklıdır. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası