Haberler


haber
3 Ocak 2017

EPDK tarafından LPG Piyasasında lisans tadillerine ilişkin yeni bir düzenleme yapıldı.

Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemeye göre; Unvan, adres veya iş yeri açma ve çalışma ruhsatı tadiline ilişkin başvuru yükümlülüklerini süresinde yerine getirmediği tespit edilen LPG otogaz bayilik,  taşıma, LPG tüpü imalatı, tüp muayenesi, tamiri ve bakımı lisansı sahipleri yönetmelikte belirtilen sürelerden daha sonraki bir tarihte lisans tadil başvurusunda bulunmaları halinde, lisans tadil bedelini tadil talebinde bulunulan yıl uygulanmakta olan bedelin 5 katını ödeyerek söz konusu tadil yükümlülüğünü yerine getirmiş sayılacaklar.

Aynı şekilde adres değişikliği nedeniyle iş yeri açma ve çalışma ruhsatı ile adres tadiline ilişkin başvurularını süresinden sonra yerine getiren ya da süresinde yerine getirmediği tespit edilen LPG dağıtıcı ve depolama lisansı sahipleri de lisans tadil bedelinin 5 katını ödemek zorunda.

Yönetmeliğe göre lisans sahiplerinin lisanslarında tadil gerektiren hususları, bu hususların vuku bulma tarihinden itibaren en geç 60 (altmış) gün içinde, gerekli tüm bilgi ve belgelerle birlikte Kuruma yazılı olarak bildirmeleri gerekiyor.

Bu süre LPG otogaz bayilik lisansına kayıtlı dağıtım şirketinin değişmesi halinde üç ay olarak uygulanıyor. Yapılan düzenlemeyle 2016 yılında tadil gerektiği halde süresini geçiren bir otogaz bayi 2.200 TL tadil bedeli yerine 11.000 TL ödeyerek bu yükümlülüğünü yerine getirmiş sayılacak. 

 
 
© 2019 Her hakkı saklıdır. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası