Haberler


haber
4 Ocak 2017

Petrol ve LPG Piyasalarında Ön Araştırma ve Soruşturma Yönetmeliklerinde yapılan değişiklikle daha önce soruşturmalarda istenen savunma süresi 15 günden 30 güne çıkarıldı.

Her iki yönetmelik değişikliğinde Enerji Uzmanı ve Yönetim Hizmetleri Uzmanı tanımlaması yapılarak, araştırma ve soruşturmalarda öncekinden farklı olarak Kurul’un yetkilerini Başkanlığa veya Daire Başkanlığına devretmesi mümkün olabilecek.

Ön araştırma yapılmasına karar verilmesi halinde, ön araştırma, Daire Başkanı tarafından görevlendirilen Uzman ve/veya Uzman Yardımcıları eliyle veya Uzman koordinesinde Yönetim Hizmetleri Uzmanları vasıtasıyla Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütüleceği gibi gerektiğinde Daire Başkanı veya Grup Başkanı vasıtasıyla da ön araştırma yürütülebilecek.

Soruşturma raporunda ilgili mevzuat hükümlerine aykırılık tespit edilmemiş olsa dahi Kurul, hakkında soruşturma açılan gerçek veya tüzel kişinin savunmasını soruşturmanın her aşamasında isteyebilecek.

Hakkında soruşturma yapılan gerçek veya tüzel kişi tarafından savunma için ek süre talebi olması halinde, Daire Başkanı tarafından onbeş güne kadar ek süre verilebilecek.  Süresi içinde verilmeyen savunmalar ise dikkate alınmayacak. 

© 2019 Her hakkı saklıdır. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası