Haberler


haber...haber
19 Şubat 2010

EPDK, 10 ana dağıtım şirketinin yıllık 60.000 ton projeksiyonun altında kaldıkları gerekçesiyle lisanslarını iptal etti. Bu ana dağıtım şirketlerinin istasyonlu ve istasyonsuz kategorilerinde olmak üzere toplam 707 bayi ile sözleşmelerinin bulunduğu öğrenildi.

EPDK, Petrol Piyasası Kanunu ile Lisans Yönetmeliği'nin ilgili hükmü uyarınca, faaliyetlerini sona erdirmeden en az 3 ay önce bayilerini durumdan haberdar etmesi ve lisanslı bayilerinin Kurul karar tarihinden itibaren yeni bir dağıtıcı ile yapılan bayilik sözleşmelerini 3 ay içerisinde Kuruma ibraz ederek lisans tadil talebinde bulunmasının sağlanmasının ardından, 18 Mayıs 2010 tarihi itibariyle lisansları sona erdirecek.

 

Lisansı sonlandırılan şirketler ve ticari markaları şöyle:

 ''Goldser A.Ş. (One Oil Goldser), Birleşik Petrol A.Ş. (United), Damla Petrol A.Ş (Damla Petrol/DP), Denge Akaryakıt A.Ş. (Denge), Türkoil A.Ş. (Türkoil), GS Petrol A.Ş. (Full), MMG (Ready), Güvengaz A.Ş. (Güven Petrol), İnter-Oil A.Ş. (Jetpet), Gören Petrol Ltd. Şti. (Aegean)''

BAYİLERE 3 AY DAHA İKMAL YAPABİLECEKLER

Kurul kararı çerçevesinde lisansı sona erdirilen dağıtım şirketlerine bağlı olan bayiler 3 ay daha aynı dağıtım şirketinden ikmal yapabilecekler.

Bu süre zarfında bayiler yeni bir dağıtım şirketi ile anlaşma imzalayarak lisanslarını tadil edecekler.

© 2019 Her hakkı saklıdır. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası