Haberler


haber...haber...
11 Nisan 2014

Maliye Bakanlığı’nın ÖTV Kanunu’na ekli (I) sayılı listedeki malların ithalinde alınan teminatların çözümü için verilmesi gereken dilekçeye dair değişikliği bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

1 Nisan 2014 tarihi itibariyle ÖTV Kanunu’na ekli (I) sayılı listede yer alan ürünlerin ithalatında ÖTV teminatının takibi, teminata bağlama ve teminat çözüm işlemleri Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı arasında elektronik ortamda yapılmaya başlandı.

Oluşturulan elektronik sistem ile ÖTV Kanunu’na ekli (I) sayılı listenin A cetvelindeki mallar için bilgi formu ilgili vergi dairesince elektronik ortamda oluşturularak gümrük idaresine iletilmesinin ardından teminat çözümü işlemi gerçekleşecek. B cetvelindeki mallar için teminat çözümü işlemi ise ilgili vergi dairelerince Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sistemi kullanılarak yapılacak.

Söz konusu dilekçe ilgili vergi dairesine 1 Haziran 2014 tarihine kadar kağıt ortamında düzenlenerek verilecek ve bu tarihten itibaren elektronik ortamda doldurulmak suretiyle www.gib.gov.tr internet vergi dairesi üzerinden gönderilecek.

Dilekçelerin ekine Tebliğin (4.1.2.) bölümünde belirtilen liste ve tablolar da eklenecek. Bu tablonun bir örneğine "http://www.gib.gov.tr/" internet adresinden ulaşılabilecek. Söz konusu tablonun ilgili vergi dairesine 1 Haziran 2014 tarihine kadar kağıt ortamında düzenlenerek verilmesi, bu tarihten itibaren ise elektronik ortamda doldurulmak suretiyle "www.gib.gov.tr" üzerinden gönderilecek.

© 2019 Her hakkı saklıdır. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası