Haberler


İTO Akaryakıt Meslek Komitesi Faaliyet Toplantısı Gerçekleştirildi
29 Mart 2018

İstanbul Ticaret Odası 27 No’lu Akaryakıt Meslek Komitesi tarafından İstanbul Kalyon Hotel’de bir toplantı düzenlendi. Toplantıda sektörel güncel konular ile 9 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirilecek İstanbul Ticaret Odası Meslek Komitesi seçimleri hakkında görüşüldü.

Toplantıda, TABGİS Yönetim Kurulu Üyesi, İTO Akaryakıt Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Haşmet Akın Ketenci, Komite’nin 2013-2018 yılları arasındaki 19. Dönem faaliyetlerinin yer aldığı detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

İstanbul’daki petrol piyasası istatistikleri ile satış rakamları hakkında da bilgiler veren Ketenci, 2017 yılında İstanbul’da günlük ortalama bayi satışlarının benzin için 2.431 litre/gün, motorin için ise 16.803 litre/gün olduğunu ifade etti. Ketenci, Türkiye’de faaliyet gösteren yaklaşık 100 ana dağıtım şirketinden 64 tanesinin de İstanbul’da olduğuna dikkat çekti.

 

“Gecesiyle Gündüzüyle 4 Yıl Sizler için Fedakarlık Yaparak Koşacak Bu İnsanlara Destek Olun”

TABGİS Yüksek İstişare Konsey Üyesi Atıf Ketenci yaptığı konuşmada, geçmişten günümüze yapılan çalışmalara değindi ve şunları söyledi: “9 Nisan 2018 seçimleri önümüzde olup, bizim de karnemiz ortadadır. Her yiğidin gönlünde bir aslan yatar. İnsanoğlu seçimde yüzde yarım oy alır da onlarca kez yine de seçime katılır. Seçim bu, hiç belli olmaz. Siz dört senede bir önünüze gelen bu seçimde, aşınız için, mesleğiniz için gelin oyunuzu kullanın. Gecesiyle gündüzüyle 4 yıl sizler için fedakarlık yaparak koşacak bu insanlara destek olun.”

“Sivil Toplum Örgütlerinde Hizmet Vermek Çok Zordur”

Aytemiz Petrol Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Aytemiz, yaptığı konuşmada sivil toplum örgütlerinde hizmet vermenin çok zor olduğunu belirterek geçmişten bugüne iki sendikanın iyi bir dostluk, iyi bir hizmet ve bayiye sahip çıkılan çalışmalar yaptığını söyledi. İBB Ruhsat Dairesi’nde Yönetim Kurulu Üyelerinden birinin akaryakıt sektöründen olduğuna dikkat çeken Aytemiz, bunun Atıf Ketenci’nin şahsi çalışmaları sayesinde olduğunu ifade etti.

Aytemiz, sivil toplum örgütlerindeki yöneticilerin fevkalade çalışmaları sonucunda intifa sürelerinin beş yıla indirildiğinin altını çizerek bunun çok önemli bir kazanım olduğunu belirtti.

Son olarak TABGİS Genel Başkanvekili, İTO Akaryakıt Meslek Komitesi Üyesi ve Meclis Üyesi Hasan Sevilir söz alarak, 9 Nisan’da Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirilecek İstanbul Ticaret Odası organ seçimlerinde oy kullanmanın önemine değinerek tüm akaryakıt bayilerini o gün 9.Salon 58 no’lu sandıkta oylarını kullanmak üzere davet etti. 

Toplantı, soru ve cevapların ardından sona erdi.

© 2019 Her hakkı saklıdır. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası