Haberler


Korona virüsünün yayılmasının engellenmesi için istasyon marketlerinde İçişleri Bakanlığı Genelgesi kapsamında alınması gereken tedbirlere en üst seviyede özen gösterilmelidir
24 Mart 2020

TABGİS Genel Başkanı Ferruh Temel Zülfikar, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ek Genelgeyle marketlerin çalışma saati ve marketlerde alışveriş yapan müşteri sayısına getirilen düzenleme hakkında uyarıda bulunarak “Sendikamız istasyon marketlerinin saat sınırlamasından istisna tutulması konusunda talepte bulunmuş ve gerekçe olarak da akaryakıt istasyonları içindeki marketlerin tuvalet, kasa, pos cihazları ve güvenlikle ilgili teknik donanımlarının market içlerinde bulunması nedeniyle,  istasyon sahasının açık olduğu sürece marketlerin de açık olması gerektiğini ifade etmiştir. Bu talebimiz İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından olumlu bulunmuş olup, talebimizi çok kısa bir süre içinde değerlendiren Sayın Genel Müdürümüze bir kez daha teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

Zülfikar, istasyon marketlerinin sadece saat sınırlamasından istisna olduğunu hatırlatarak, salgının bir an önce engellenmesi için Genelge kapsamında market içinde alınması gereken tedbirlere tüm bayilerin üst seviyede özen göstermesi gerektiğini söyledi.

Genelgeye göre marketlerde alınması gereken tedbirler; 

  • Market içindeki en fazla müşteri sayısı müşteriye doğrudan hizmet sunulan toplam alanın (depolar, idari bürolar vb. hariç) onda biri kadar olacak. Örneğin marketin müşterilerin hizmetine sunulan alanı 100 metrekare ise aynı anda içeride en fazla 10 müşteri olması gerekecek.
  • Tüm marketler, hizmet alanı büyüklüğüne göre içeride bulunabilecek maksimum müşteri sayısını market girişlerine asarak ilan edecek.
  • İçeride belirlenen sayıda müşteri bulunması için gerekli tedbirleri alacak. Market içinde belirlenen sayıda müşteri var ise içerden müşteri çıkmadan başka müşteri içeriye alınmayacak.
  • Marketler aynı zamanda içeriye girmek için bekleyen müşterilerin en az bir metre mesafe ile beklemeleri gerektiğini sürekli hatırlatacaklar, market girişinde görülecek şekilde bu hususu belirten afiş asılacak.
© 2019 Her hakkı saklıdır. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası