Haberler


Shell’den Öğrencilere Akaryakıt İstasyonlarında Güvenlik ve Emniyet Eğitimi
27 Aralık 2012

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nda TABGİS katkıları ile açılan Enerji Tesisleri İşletmeciliği Bölümü öğrencilerine Shell eğitim uzmanları tarafından eğitim verildi. Akaryakıt İstasyonlarında Güvenlik ve Emniyet konulu eğitim, Shell Eğitim Uzmanları Neslihan Bağcı ve Kadir Çılğın tarafından verildi. Eğitim, Shell Eğitim Otobüsü’nde gerçekleştirildi.

 

Shell firmasının tanıtımı ile sunumuna başlayan Shell Eğitim Uzmanı Neslihan Bağcı, Shell’in dünyada pek çok konuda öncü kuruluş olduğunu söyledi. Bağcı, akaryakıt istasyonlarının 7/24 operasyon içerisinde olduklarını, operasyonun aksamaması için neler yapılması gerektiğini öğrencilere aktardı.

Akaryakıt istasyonlarında güvenlik en ön plandadır   

Bağcı, akaryakıt istasyonlarında emniyet ve güvenliğin ilk sırada olduğunu söyledi ve yaşanabilecek iş kazalarını detayları ile aktardı. İstasyon içerisinde müşteri ve çalışan personelin alması gereken önlemleri anlattı. Yaşanmış iş kazalarından güvenlik kameralarına yansıyan örnek videoları öğrencilerle paylaştı.

Kadir Çılğın, Shell’in operasyonlarında emniyeti en ön planda tuttuğunu vurguladı.

Kazaların yaşanmaması için önlem alınmalıdır

Shell Eğitim Uzmanı Kadir Çılğın ise kazaların yaşanmadan önlenmesi gerektiğini vurguladı. Akaryakıt istasyonlarındaki kazaların birçoğunun ana sebebinin dikkatsizlik ve ihmal olduğunu sözlerine ekledi. Kazaların yaşanmaması için alınacak önlemleri ise Neslihan Bağcı detayları ile aktardı.  

Akaryakıt istasyonlarının en tehlikeli işyeri statüsünde olduğunu, ölümlü kazaların yaşanabildiğini belirten Bağcı minimum riskle çalışılması gerektiğini, istasyondaki tüm personelin güvenlikten sorumlu olduğunu bildirdi.

En riskli ürün LPG

Akaryakıt istasyonlarındaki en riskli ürünün LPG olduğunu vurgulayan Shell Eğitim Uzmanları, LPG’li akaryakıt istasyonlarının güvenlik önlemleri en yüksek seviyede istasyonlar olduğunun altını çizdiler. 

© 2019 Her hakkı saklıdır. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası