Haberler


Sigorta Kefalet Senetleri Teminat Olarak Verilebilecek
6 Temmuz 2022

6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanun’da değişikliğe gidilerek sigorta şirketleri tarafından kefalet sigortası kapsamında düzenlenen kefalet senetlerinin de teminat olarak kabul edilmesini sağlayan “Devlet Memurları Kanunu İle Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” Resmi Gazete’de yayımlandı.

Geçtiğimiz hafta Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yapılan Kanun görüşmelerinde sigorta kefalet senedinin teminat mektubunun alternatifi bir ürün olması ve teminat mektubunun edinilmesinde limitler nedeniyle sorun yaşayabilen firmaların kefalet sigortasıyla da bu yükümlülüklerini yerine getirebilecekleri gerekçeleriyle ilgili madde kabul edilmişti.

Lisans Sahipleri de Kefalet Senedini Teminat Olarak Gösterebilir

531 Sayılı VUK Genel Tebliği’ne göre petrol ve LPG piyasalarında faaliyet gösteren lisans sahipleri de 6183 sayılı Kanunun 10 uncu maddesi kapsamında para, bankalar tarafından verilen süresiz teminat mektupları, devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler ile gayrimenkulleri teminat olarak gösterebiliyorlar. Kanun değişikliği ile birlikte lisans sahipleri de süresiz ve şartsız olması koşuluyla sigorta kefalet senedini teminat olarak verebilecekler. 

© 2019 Her hakkı saklıdır. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası