Haberler


son dakika...son dakika...
21 Aralık 2018

aden Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi geçtiğimiz hafta  TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi Ve Teknoloji Komisyonu’na gönderilmişti.

5015 Sayılı Petrol Piyasası ile 5307 Sayılı LPG Piyasası Kanunlarının idari yaptırım ve para cezalarına ilişkin maddeleriyle ilgili değişiklikleri de içeren Kanun teklifi bugün alt komisyon toplantısında görüşüldü.

TABGİS Genel Başkanı Ferruh Temel Zülfikar ile Başkan Vekili Murat Bilgin’in de katıldığı alt komisyon görüşmelerinde, TABGİS’in uzun süredir önerisi olan özellikle iki konu alt komisyonun onayını aldı.

Komisyonun TABGİS’in önerilerinden uygun olarak değerlendirdiği konular ise, LPG Piyasasında yürürlüğe girdiği günden beri amacına ulaşamayan ve bu nedenle bayileri uzun zamandır mağdur eden Sorumlu Müdür uygulamasının kaldırılması, diğeri ise 1/1/2005 tarihten önce faaliyete geçmiş olan akaryakıt istasyonlarının otogaz satışı yapmak istemeleri halinde kilometre tahdidinden muaf tutulmalarıyla ilgili.

Kanun teklifiyle ilgili görüşmeler devam ederken TABGİS’in para cezaları ve idari yaptırımlar hakkında diğer önerileri de alt komisyonca değerlendirmeye alındı.

© 2019 Her hakkı saklıdır. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası