Haberler


TANER YILDIZ BASIN AÇIKLAMASI
2 Ağustos 2012

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bulgaristan Ekonomi, Enerji ve Turizm Bakanı Delian Dobrevle görüştü. Basına kapalı gerçekleştirilen ikili görüşmenin ardından Taner Yıldız bir basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 
Bakan Yıldız, yaptığı basın açıklamasında Delian Dobrevle doğalgazdan, elektrik piyasasına, akaryakıt sektöründen kaçakçılık sorununa kadar ekonomiyi olumlu ve olumsuz etkileyen tüm faaliyetlerin görüşüldüğünü aktardı.
Akaryakıt sektörünün en önemli sorunlarından biri olan 10 numara yağ hakkında değerlendirme yapan Taner Yıldız; ''10 numara yağın yakıt olarak kullanılması yasak. Zaten bu ürünlerde dolaylı vergilerde arttırıldı. Bu ürünlerin satışı lisans sahibi istasyonlar tarafından yapılıyor. 10 numara yağları yakıt amaçlı satanlarla mücadelemize valilikler kanalıyla da devam ediyoruz. Bundan sonra da devam edeceğiz'' dedi.
 
10 numara yağın sadece sanayi sektöründe kullanımına izin verdiklerini belirten Yıldız,  EPDK’nın sadece lisans sahibi şirketlerde denetim yapma yetkisi olduğunu bunun dışında 10 numara yağ satışı yapan yerlerin denetlenmesi içinde valiliklere genelge gönderildiğini, böylece istasyonlar dışında denetimler yapılmasının önünün açıldığını söyleyerek 10 numara yağ ile yıllardır mücadele edildiğini aktardı. Taner Yıldız; Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Enerji Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu beraberliğinde yürütülen 10 numara yağ ile mücadelede ‘’Bizler de bu konuda üzerimize düşeni yapacağız’’ dedi.
 
Kayıt dışı ekonomiyle mücadelede akaryakıt sektörü için gerekli düzenlemelerin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda yürütüldüğünü belirten Yıldız,  ekonomideki legal kapasitesinin arttığı ölçüde ülkenin gelişeceğini ve Türkiye'nin büyüklüğüne yakışır bir şekilde bu konudaki çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.
© 2019 Her hakkı saklıdır. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası