Haberler


TTS Düzenleme
24 Mart 2022

Taşıt tanıma sistemlerinde dağıtım şirketlerinin verdiği indirime bayilerin katılma zorunluluğu kaldırıldı. EPDK’nın konuyla ilgili kararının yarınki Resmi Gazete’de yayımlanması bekleniyor.

Yapılan düzenlemeyle akaryakıt dağıtım şirketlerinin Taşıt Tanıma Sistemi'nden merkezi olarak uyguladıkları indirimlere bayiler bundan sonraki süreçte katılmayacaklar.  Dağıtım şirketleri müşterileriyle yapacağı anlaşmalarda kendi kar oranları üzerinden pazarlık yapacaklar.

TABGİS Uzun Zamandır Girişimlerde Bulunuyordu

TABGİS Başkanı Ferruh Temel Zülfikar yaptığı açıklamada, elektronik sistem üzerinden yapılan satışların uzun zamandır düzenlenmesi için girişimlerde bulunduklarını, sistemin hem şeffaflık sorunu olduğunu hem de bayiler üzerinde katlanılamaz bir yük oluşturduğunu belirterek, “Başta EPDK Başkanımız Mustafa Yılmaz olmak üzere Başkan Yardımcıları, Kurul Üyeleri, Tarifeler Dairesi ve Petrol Piyasası Dairesi Başkanlarımıza, bu süreçte tüm görüşmelerimizde konuyu detaylarıyla inceleyip uzun zamandır beklediğimiz bu sonuca ulaşmamızda emeği geçen EPDK’nın tüm değerli bürokratlarına teşekkür ediyoruz. Ayrıca Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper’e de bu talebimize verdiği destekten dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Zülfikar, yapılan düzenleme ile bayilerin içinde bulundukları sorunun sona ermeyeceğini ancak önemli ölçüde nefes aldıracak bir iyileştirme sağlayacağını sözlerine ekledi.  

Nakliye Maliyetleri Dağıtım Payından Ayrılmalı

Zülfikar, EPDK’dan nakliye maliyetlerini de dağıtım payından ayıracak bir düzenlemenin en kısa sürede yapılmasını beklediklerini, bayilerin maliyetlerinin her geçen gün arttığını söyledi.

 

© 2019 Her hakkı saklıdır. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası