Haberler


Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi Güncellendi
25 Haziran 2020

Sağlık Bakanlığı tarafından 26 Mayıs 2020 tarihinde yayımlanan Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi'nde güncelleme yapıldı. Rehbere, “Covid-19 Kapsamında İş Yerlerinde Personele Yönelik Alınması Gereken Genel Önlemler” başlığı eklendi. Buna göre iş yerinde 10 ve daha fazla personel çalışıyorsa COVİD-19’dan sorumlu bir personel görevlendirilecek olup personelin COVİD-19’un bulaşma yolları ve korunma önlemleri konusunda bilgilenmesi sağlanacak.

Personelin Tümü Kuralına Uygun Olarak Maske Takacak

Ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı belirtileri olan çalışanlar tıbbi maske takılarak COVID-19 yönünden değerlendirilmek üzere sağlık kurumuna yönlendirilecek. Personelin tümü kuralına uygun olarak ağız ve burnu kapatacak şekilde maske takacak, maske nemlendikçe ya da kirlendikçe değiştirilecek. Yeni maske takılırken eller yıkanacak veya el antiseptiği kullanılacak.

Müşteri ile Sosyal Mesafe Korunamadığı Durumlarda Yüz Koruyucu da Takılacak

Müşteri ile en az 1 metre sosyal mesafe korunacak. Ürün gösterilmesi gibi mesafenin korunamadığı durumlarda ise tıbbi maskeye ek olarak yüz koruyucu da kullanılacak.

Eldiven Kullanımı Önerilmiyor

Yalancı güven hissi oluşturarak bulaşma riskini artırabileceği için, temizlik personeli, bulaşık yıkayanlar, et ve et ürünleri ile paketlenmemiş gıda satışında çalışan personel haricindeki çalışanların eldiven kullanımı önerilmemekte olup personel eldivenli iken herhangi bir yere dokunmayacak. Temizlik yapan personelin tıbbi maske ve eldiven kullanması sağlanacak.

Dinlenme Alanlarında En Az 1 Metrelik Sosyal Mesafe Korunacak

Personel, dinlenme alanlarında en az 1 metrelik sosyal mesafeyi koruyacak ve maske takmayı sürdürecek. Yemek yerken ya da su/çay/kahve içilirken, maske çıkarılacağı için bunun yapıldığı kapalı alanda Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan “Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi”nde yer alan kantin ve kafeteryalarla ilgili uyarılar dikkate alınacak.

Güvenlik görevlileri için de “Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi”nde yer alan güvenlik görevlileri ile ilgili uyarılar dikkate alınacak.

Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi'nin güncel haline aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

http://tabgis.org.tr/uploads/files/COVID-19_SALGIN_YONETIMI_VE_CALISMA_REHBERI%2025_06_2020.pdf

 

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan çalışma rehberi afişlerine buradan ulaşabilirsiniz.

© 2019 Her hakkı saklıdır. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası