Haberler


Erzurum haber
20 Haziran 2012

TABGİS ERZURUM’DA AKARYAKIT BAYİLERİ İLE BULUŞTU

14 Haziran’da Polat Renaissance Otel’de yapılan akaryakıt bayileri bilgilendirme toplantısına Erzurum ve çevre illerden bayiler katıldılar.

EPDK Enerji Uzmanı Türkay Doğan, Erzurum Sanayi Ticaret İl Şube Müdürü Mehmet Selim Ulutaş, TSE Erzurum Ürün Belgelendirme Müdürü İbrahim Seyhan ve TABGİS Hukuk Danışmanı Avukat Aykut Aydoğan’ın konuşmacı olarak katıldığı toplantının divan başkanlığını Erzurum’lu iş adamı ve Aytemiz Bayi Hulusi Sırmacı yaptı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Ferruh Temel Zülfikar; kaçak ve hileli akaryakıttan haksız rekabete, kar marjlarından, bayilere kesilen cezaların tecil edilmesine kadar geniş kapsamlı sorunlara ilişkin yürüttükleri sendikal çalışmaları hakkında bayileri bilgilendirdi.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan; EPDK Enerji Uzmanı Türkay Doğan, petrol piyasasının güncel konularından otomasyon sistemi ve mutabakatlar hakkında bayilerin bilmeleri ve dikkat etmeleri gereken ayrıntıları aktardı. Bölgedeki bayilerin sorunları arasında en fazla bazı tarım kredi kooperatifleri tarafından verilen lisans kapsamı dışında yapıldığı belirtilen satışlar dikkat çekti.  Bayilerin sorunlarını dinleyen ve not alan Doğan, “Sorunların çözümünde birden fazla ayak var. EPDK bunlardan biri. Biz kurum olarak elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Ancak bazı sorunların çözü başka kurumların yetkisi dâhilinde” dedi.

Türkay Doğan’dan sonra sunum yapan T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Erzurum İl Şube Müdürü Mehmet Selim Ulutaş,  bazı istasyonların yanıltıcı reklamlarla haksız rekabete yol açtıklarını, bu tarz reklamların tüketiciyi yanıltmaya yönelik olduğundan bayileri bu tarz faaliyetlere girmemeleri konusunda uyardı.

TSE Erzurum Ürün Belgelendirme Müdürü İbrahim Seyhan ise,  akaryakıt ve LPG istasyonlarını kapsayan iki ana standart olan TS 12820 ve TS 11939’la ilgili bilgilendirmede bulunarak soruları cevaplandırdı. İbrahim Seyhan’ın ardından söz alan TABGİS Hukuk Danışmanı Avukat Aykut Aydoğan da bayilerin hukuksal alanda en çok karşılaştıkları sorunlar hakkında bir sunum yaptı.Yaklaşık 4 saat süren toplantıda TABGİS Genel Başkanı Ferruh Temel Zülfikar konuşmacılara birer plaket takdim etti.

© 2019 Her hakkı saklıdır. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası