Haberler


haber...haber...
2 Ağustos 2013

Resmi Gazete’de bugün yayımlanan Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun içerisinde yer alan 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 38.. maddesinin yürürlülük tarihinde erteleme yapıldı. Buna göre iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi, sağlık personeli görevlendirilmesinin tarihi değişiyor. Kamu kurumları ile 50'den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için 1 Temmuz 2016 tarihine, 50'den az çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için 1 Ocak 2014 tarihine erteleniyor. Akaryakıt ve LPG istasyonlarında iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi bulundurma zorunluluğu 1 Ocak 2014’ten itibaren başlayacak.

İş Güvenliği Uzmanı Olabileceklerin Kapsamı Genişletildi

Ertelemenin yanında iş güvenliği uzmanı olabileceklerin kapsamı genişletildi. Düzenlemeye göre mühendis, mimar veya teknik eleman unvanını alanların (teknik öğretmen, fizikçi, kimyager) yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile SGK'da müfettiş olanlar, mühendislik veya mimarlık eğitimi veren fakültelerin mezunları, biyologlar ve üniversitelerin iş sağlığı ve güvenliği programı mezunları da iş güvenliği uzmanı olabilecek.

Risk Değerlendirmesinde Erteleme Yok

Diğer taraftan İSG Yasası'nın öngördüğü risk değerlendirmesinde, acil durum ve yangın planları ile çalışanların eğitimi konusunda herhangi bir erteleme söz konusu değil. 30 Aralık 2012 tarihi itibariyle az tehlikeli, tehlikeli veya çok tehlikeli bütün işyerlerinde bu işlemlerin yapılması gerekiyordu. Yapılmayan her ay için yaklaşık 7 bin lira idari para cezası ödenecek.

 
© 2019 Her hakkı saklıdır. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası