Haberler


haber...haber...
7 Kasım 2014

EPDK’nın akaryakıt fiyatlarının oluşumuna ve takibine ilişkin hazırladığı metodoloji bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre EPDK dağıtım şirketi ve bayi paylarını belirlerken İngiltere, İtalya, Fransa ve Almanya’daki ortalama marjlara bakacak. Daha önce Akdeniz çanağındaki Fransa, İspanya, İtalya ve Yunanistan’ı baz alınıyordu.

Ağırlıklı ortalama pompa fiyatından rafineri satış fiyatının düşülmesi ile bulunacak marjın, takip edilen ülkeler için Avrupa Birliği resmi internet sayfasında yayımlanan vergisiz pompa satış fiyatlarından ilgili ülkelerdeki ülke içi rafineri satış fiyatları düşülerek bulunan marjların ortalaması ile uyumlu olması gerekecek.

Takip edilen ülkeler için ülke içi rafineri satış fiyatlarına ulaşılamaması durumunda, rafineri fiyatı olarak Platts European Market Scan'de CIF MED (Genova/Levera) başlığı altında ABD Doları/ton cinsinden yayımlanan günlük fiyatların ortalaması esas alınacak.

Yapılan düzenlemelere uyulmaması halinde, 5015 sayılı Kanun’un 10. maddesi kapsamında gerekli idari işlemler yapılabilecek.

© 2019 Her hakkı saklıdır. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası