Haberler


LPG Yetkili Personel Eğitimi ve Sınavları Uzaktan Yapılabilecek
5 Şubat 2021

LPG Piyasasında pandemi döneminin de etkisiyle TMMOB’a bağlı ilgili meslek odaları tarafından yeterli sayıda LPG yetkili personel eğitimi açılamaması ve sertifikalandırma yapılamaması nedeniyle TABGİS’in de üyesi bulunduğu TOBB LPG Meclisi Mevzuat Komitesi tarafından EPDK’ya eğitim ve sınavların çevrimiçi yapılması yönünde bir talepte bulunulmuştu.

EPDK tarafından TOBB’a iletilen cevabi yazıda, TMMOB ile yapılan görüşmeler neticesinde Sorumlu Müdür, LPG yetkili teknik personel ve LPG yetkili işletme personeli eğitimlerinin örgün olarak yapılmasına devam edilmekle birlikte,  her ay bir defa çevrim içi eğitim şeklinde yapılmasının uygun olduğu belirtildi.

Buna göre, TMMOB’a bağlı ilgili meslek odaları tarafından kendi web sitelerinde çevrim içi eğitime dair bilgilendirme duyuruları eğitimin düzenleneceği tarihten bir ay öncesinden başlamak üzere yapılacak.

Çevrim içi eğitime başvuru ve başvuru esnasında istenen bilgi ve belgeler de yine eğitimi düzenleyecek odanın internet sitesi üzerinden kabul edilecek ve başvuruya eklenmesi gereken belgelerin taranmış halleri başvuru esnasında ilgili odanın sistemine yüklenecek. Uzaktan eğitim veren odalar tarafından yine aynı şekilde sınavlar da çevrim içi olarak yapılabilecek.

 

 

 

© 2019 Her hakkı saklıdır. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası