Haberler


Madeni Yağda 50 Puan Barajı 1 Ağustos 2012'de Başlıyor
29 Haziran 2012

Petrol piyasasında hileli ve kaçak akaryakıt olarak bilinen 10 numara yağın önlenmesi için alınan tedbirler kapsamında madeni yağ üreticilerine getirilen üretim yetkinliğinde 50 puan barajı uygulaması 1 Ağustos 2012 tarihinde başlıyor.
 
EPDK, konuyla ilgili olarak yayımladığı duyuruda; 10.08.2011 tarihi itibariyle madeni yağ lisansı bulunanları,  lisansa konu tesislerine ait üretim yetkinlik puanının en az % 50 olduğunu gösterir kapasite raporlarını 01.08.2012 tarihine kadar kuruma ibraz etmeleri konusunda uyardı.

Madeni yağ lisansı için toplam 100 üzerinden yapılan değerlendirmede; kalite için 10, ürün çeşitliliği için 30, tesis kapasitesi için 25, personel durumu için 14, laboratuar için 21 puan olarak belirlenmişti. Tesiste çalışan personel sayısı, laboratuvarda bulunan analiz cihazları, ihracat miktarı, ambalaj büyüklüğü gibi konularda tesisin alacağı puanı doğrudan etkiliyor.

Lisans sahipleri; lisanslarının özel hükümler bölümündeki toplam üretim kapasitesi veya toplam hammadde (baz yağ) kullanım kapasitesinde meydana gelen değişiklikleri http://www2.epdk.org.tr/lisans/petrol/tadil/madeniyagkapasiterap.html adresinde yer alan belgelerle birlikte EPDK’ya göndererek lisans tadil başvurusunda bulunacaklar.

Bilgilerinde herhangi bir değişiklik olmayanlar ise,  lisansa konu tesise ait üretim yetkinlik puanı en az % 50 olan geçerli kapasite raporunun aslının veya noter tasdikli bir suretini EPDK’ya gönderecekler.

EPDK, lisans tadil başvurusunda bulunmayanlar ile kapasite raporunu ibraz etmeyenler hakkında 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu’nun 19 ve 20. maddelerine göre idari işlem uygulanacağını bildirdi.
 
© 2019 Her hakkı saklıdır. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası