Haberler


Nöbetçi Akaryakıt İstasyonlarının Marketleri Açık Olacak
21 Nisan 2020

İçişleri Bakanlığı tarafından büyükşehir statüsündeki 30 il ve Zonguldak için 23-24-25-26 Nisan tarihlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Nöbetçi Akaryakıt İstasyonlarının Marketleri Açık Olacak

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede Valilikler/Kaymakamlıklar tarafından yerleşim merkezleri için her 50.000 nüfusa bir adet ve il sınırları içinden geçen şehirlerarası karayolu ve varsa otoyol üzerinde her 50 km için bir adet olmak üzere belirlenecek sayıda akaryakıt istasyonu ve lastik tamircisi (Bu madde kapsamında açık olacak akaryakıt istasyonları ile lastik tamircileri kura yöntemi ile belirlenecektir) ve nöbetçi akaryakıt istasyonlarının marketlerinin açık olacağı ifade edildi.

TABGİS Başvuruda Bulunmuştu

TABGİS, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’ne akaryakıt istasyonlarının sokağa çıkma yasağı kapsamında yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini iletmişti.

Başvuruda özellikle, istasyon marketlerinin açık kalıp kalmaması konusunda bölgesel olarak farklı uygulamalarla karşılaşıldığı, nöbetçi istasyonlardaki marketlerin, istasyon sahasının açık olduğu müddetçe faaliyette olmaları gerektiği belirtilmişti.

© 2019 Her hakkı saklıdır. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası