Haberler


Sayaç Muayenesi Başvurusu için Son Gün 29 Şubat 2020
7 Şubat 2020

Ölçü ve Ölçü Aletleri Muayene Yönetmeliği gereği akaryakıt ve LPG sayaçlarının iki yılda bir muayene edilmesi gerekiyor. Buna göre muayene başvuru süresi 29 Şubat 2020 tarihinde sona erecek.

Muayene İşlemleri TSE Tarafından Yapılacak

Aralık ayında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürlüğü tarafından TABGİS’e yazılı olarak yapılan açıklamada,  1 Ocak 2020 tarihinden itibaren Su Dışındaki Sıvılar İçin Ölçme Sistemleri ile Bazı Ölçü ve Tartı Aletlerinin Muayene Yönetmeliği gereği ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik, stok ve ilk muayene işlemlerinin Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından yapılacağı bildirilmişti.

Başvurular İnternet Sitesinden Yapılacak

Düzenleme kapsamında, akaryakıt ve LPG sayaçları ile akaryakıt istasyonlarında bulunan motorlu taşıt lastiklerinin hava basıncı ölçümünde kullanılan cihazların ve sıkıştırılmış doğal gaz (CNG) ölçüm sistemlerinin muayene başvuruları, TSE’ye ait https://basvuruportal.tse.org.tr adresli Başvuru Portalı üzerinden yapılacak. Muayene ücretleri de yine aynı internet adresi üzerinden kredi kartı veya havale ile ödenebilecek.

İdari Para Cezası Uygulanacak

Yükümlülüklerini yerine getirmeyenler hakkında her bir ölçü aleti için ayrı ayrı olmak üzere idari para cezası uygulanacak.

Başvuru sırasında sorun yaşayanlar TSE’nin 0312 416 67 87, 0312 416 67 88 ve 0312 416 67 91 numaralı telefonlarından veya olcualetleri@tse.org.tr adresinden destek alabilecekler.

Ölçü aletleri başvuru kılavuzuna ulaşmak için lütfen tıklayınız.

 

© 2019 Her hakkı saklıdır. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası