Haberler


TABGİS Geleneksel İftar Yemeği
10 Temmuz 2014

TABGİS’in her sene geleneksel olarak gerçekleştirdiği iftar yemeği dün akşam İstanbul Cemile Sultan Korusu’nda gerçekleştirildi.

İftar yemeğine İTO Başkanı İbrahim Çağlar, İBB Ruhsat ve Denetim Müdürü Mustafa Kemal Karabayır, ana dağıtım şirketleri yönetici ve temsilcileri, tedarikçi firmaların yönetici ve temsilcileri, sektörel sivil toplum örgütlerinin üst düzey yöneticileri ile sendika üyeleri katıldı.

TABGİS Başkanı Ferruh Temel Zülfikar yapmış olduğu konuşmada sektörün artan sorunlarına değindi. Bayilerin piyasa müdahalelerinden fazlasıyla etkilendiğini ifade eden Zülfikar, bayilik sisteminin sürdürülemez bir noktaya geldiğini, bu noktaya otorite eliyle taşınıldığını kaydetti.

TABGİS olarak ülke menfaatlerini gözeterek sektöre hizmetlerini sürdüreceklerini vurgulayan Zülfikar, sendikanın hedeflerini şu sözlerle açıkladı: “Şu anda tek hedefimiz bayilerin haklarını tekrar geri alabilmeleridir. Bunun için hiçbir şeyden ödün vermeden yasaların bize tanıdığı her türlü hakkı sonuna kadar kullanarak mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Sektörden sürekli olarak fiyatların aşağı çekilmesinin istendiğini ifade eden TABGİS Başkanı, çözümün tek bir kesimin kendi kârından ödün vererek gerçekleşmesinin olanaksız olduğunu söyledi.

2005 yılında piyasanın “Serbest” ilan edilmesinden bu yana sektörün kan kaybettiğini dile getiren Zülfikar, “Hiçbir zaman bugünkü gibi bir zararla karşılaşmadık, Sektörümüzün 2005’den bu yana mevzuat yapısı, piyasa yapısı oldukça gelişti. Bütün bu değişikliklerin olumlu neticelerini de gördük. Ancak şu an içinde bulunduğumuz durum itibariyle artık sistemin yetersiz olduğunu görüyor ve acil önlemler alınarak sektörün düzenleme mekanizmasının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.” açıklamasında bulundu.

Zülfikar, bayiler olarak sürekli kıyaslanılan Avrupa ülkelerindeki bayiler gibi çok düşük maliyetlerle ve net kârlarını bilerek işlerine devam etmek istediklerini, bunun yolunun da kaçak sorununun boyutları da göz önünde bulundurularak düzenleme ve denetleme yapısının yeniden oluşturulmasından geçtiğini sözlerine ekledi.

TABGİS Başkanı’ndan Bakanlıklara “Ortak Komisyon” Çağrısı

Zülfikar, TABGİS olarak EPDK, Enerji Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın ortak koordinasyonu ile sektör temsilcilerinin de içinde bulunacağı bir çalışma komisyonunun oluşturulması için çağrıda bulunduğu konuşmasında  acil olarak sektörün kâr ve maliyet unsurları ile yapısal sorunlarının masaya yatırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

“TABGİS ile Hep Omuz Omuzayız”

Yemekte konuşma yapan İTO Başkanı İbrahim Çağlar TABGİS’in davetlerine katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

İTO Başkanı, sektör temsilcileri olarak sorunların çözümünde yardımcı olmaya hazır ve TABGİS ile daima omuz omuza olduklarını söyledi. Çağlar, İstanbul Ticaret Odası’ndaki Akaryakıt Meslek Komitesi’nde yer alan TABGİS temsilcileri ile çalışmalarını aktif bir şekilde sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.   

© 2019 Her hakkı saklıdır. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası