Haberler


TABGİS tarafından Korona Virüsü'nden doğrudan etkilenen sektörler kapsamına Akaryakıt Sektörünün de alınması için başvuruda bulunuldu
19 Mart 2020

Küresel çapta yaşanan ve ülkemizi de etkileyen korona virüsü salgınının ekonomik etkilerinin azaltılmasına yönelik olarak dün açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamına akaryakıt istasyonlarının da alınmasıyla ilgili TABGİS tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığı’na başvuruda bulunuldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan TABGİS Genel Başkanı Ferruh Temel Zülfikar,  “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve korona virüsünden doğrudan etkilenen sektörlerle ilgili hazırlanan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi’nin iş dünyamızı rahatlatacağına ve bu zor günlerin aşılmasında çok kritik bir öneme sahip olduğuna yürekten inanıyoruz. Ancak, bu paket kapsamına perakende, AVM, demir-çelik, otomotiv, lojistik-ulaşım, sinema-tiyatro, konaklama, yiyecek, içecek, tekstil-konfeksiyon ve etkinlik organizasyon sektörleri alınıyorken akaryakıt sektörü alınmamış. Oysa akaryakıt istasyonları  kamunun sadece akaryakıt ürünleri ihtiyacını değil, donanımlarıyla market, yiyecek-içecek,  araç bakım ihtiyaçlarını karşılayan ve hatta istikrar paketinde yer alan diğer sektörlerden de farklı olarak tüm bu hizmetleri 7 gün 24 saat veren işletmelerdir. Bu bakımdan TABGİS olarak,  hem Hazine ve Maliye Bakanlığımız,  hem de Ankara Ticaret Odası Başkanı Sayın Gürsel Baran nezdinde başvuru ve girişimlerde bulunduk, gelişmeler hakkında bayileri bilgilendireceğiz” dedi.

 

© 2019 Her hakkı saklıdır. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası