Haberler


TABGİS'in Yaptığı Taleple Yeni Nesil Yazarkasa'ya Geçiş 30 Eylül 2022'ye kadar Uzatıldı
15 Haziran 2022

Elektronik Kayıt Ünitesi bulunmayan (EKÜ’süz) ve 30 Haziran 2022 tarihine kadar yeni nesil ile değiştirilmesi gereken yazarkasalar için TABGİS tarafından yapılan süre uzatımı başvurusu neticesinde geçiş süresi 30 Eylül 2022 tarihine kadar uzatıldı.

“Yeni Nesil Yazarkasada Onay Alan Tek Firma Var”

Daha önce konuyla ilgili bir açıklama yapan TABGİS Başkanı Ferruh Temel Zülfikar, yeni nesil yazarkasa için onay süreci tamamlanan sadece bir firma olması ve rekabet açısından satış yasağı bulunması nedeniyle akaryakıt bayilerinin yükümlülüklerini belirlenen zaman içinde yerine getirebilmelerinin mümkün olmadığını ve bu nedenle Gelir İdaresi Başkanlığı’na süre uzatımı için talepte bulunduklarını belirtmişti.

Ayrıca, eski nesil yazarkasaların üretiminin yasaklanmış olmasının temin sıkıntısını daha da büyüttüğünü açıklayan TABGİS Başkanı, sorunun çözümü için hem EKÜ’lü eski nesil yazarkasa üretimine hem de bunların devir ve satış yasağının sürelerinin uzatılmasına yönelik de talepte bulunduklarını söylemişti.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından bu talep de yerinde görülerek üretim, devir ve satış yasağı da 30 Eylül 2022 tarihine ertelendi.  

İlgili karara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz

https://ynokc.gib.gov.tr/UploadedFiles/Files/YNPompaOKCDuyuru14062022.pdf

 

© 2019 Her hakkı saklıdır. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası