Haberler


Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Konseyi Kuruluyor
30 Kasım -0001

Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Konseyi Yönetmeliği 5 Şubat tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. İş sağlığı ve güvenliği konularında çalışmalar yürütecek "Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Konseyi", Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarının başkanlığında, YÖK'ten meslek odalarına, sendikalara ve ilgili bakanlıklara kadar pek çok kurum ve kuruluşun temsilcilerinden oluşacak. Konsey yılda iki kez toplanacak. Kararlar toplantıya katılanların salt çoğunluğu ile alınacak. Oyların eşitliği halinde başkanın oyu yönünde karar alınacak. 

Konseyin kurulma amacı; ülke genelinde iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili politika ve stratejilerin belirlenmesi için tavsiyelerde bulunmak.

Çalışma Bakanlığı Müsteşarı’nın başkanlık edeceği konseyde, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü, Çalışma Genel Müdürü, İş Teftiş Kurulu Başkanı ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'ndan bir genel müdür yer alacak. Kurulda işveren, işçi ve kamu görevlileri sendikaları üst kuruluşlarının en fazla üyeye sahip ilk üçünden, TOBB, TESK, Türk Tabipleri Birliği, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ve TZOB’dan konuyla ilgili veya görevli birer yönetim kurulu üyesi görev yapacak.

© 2019 Her hakkı saklıdır. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası