Haberler


ulusal marker
3 Aralık 2010

Gümrük Müsteşarlığı'nın kaçak akaryakıtla mücadele kapsamında ulusal marker oranı düşük çıkan bayilerin istasyonlarının komple mühürlenmesine yönelik bir taslak hazırladığına ilişkin basında çıkan haberler TABGİS Yönetimini harekete geçirdi. TABGİS Genel Başkanı Ferruh Temel Zülfikar konuyla ilgili olarak dün Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile ardından bugün Gümrük Müsteşarı Ziya Altunyaldız ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Yapılan görüşmede; Akaryakıt bayilerinin ulusal marker denetlemelerinde eksik marker çıkması nedeniyle hemen mühürleme işlemine tabi tutulmalarının büyük bir itibar kaybına sebebiyet vereceği yaşanılan örneklerle birlikte aktarıldı. Gerek ana dağıtım şirketleri açısından gerekse bayiler açısından marker eksik çıksa bile bir ispat hakkı verilmesi talebinde bulunuldu. Ayrıca alınacak tedbirler konusunda sektörün de görüşlerinin alınmasının yararlı olacağı belirtildi.

Her iki görüşmede de sorunun çözümü noktasında sektörle birlikte hareket edilmesi yönünde son derece olumlu izlenimler alındığını ifade eden Ferruh Temel Zülfikar, Gümrük Müsteşarı Ziya Altunyaldız'ın kısa bir zamanda konuyla ilgili bir toplantı düzenleyeceklerini ve sektör temsilcilerinin de davet edileceğinin belirtildiğini söyledi.

© 2019 Her hakkı saklıdır. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası