Haberler


duyuru
30 Eylül 2010

Sektörümüzde özellikle akaryakıt istasyonlarında çalışacak nitelikli saha elemanlarının ve yöneticilerinin yetiştirilmesi için Beykoz Lojistik Meslek Yüksek Okulu ile imzalanan proje neticesinde BLMYO'nun YÖK’e yaptığı başvurusu kabul edilmiştir.
Türkiye'de "Enerji Tesisleri İşletmeciliği" adı altında akaryakıt istasyonlarının eleman ihtiyacına yönelik eğitim veren başka bir üniversite bulunmamaktadır. Bu manada Sendikamızın öncülüğünde ve Beykoz Lojistik Meslek Yüksek Okulu'nun da girişimleriyle atılan bu ilk adımdan dolayı son derece mutluyuz.
Şimdilik 50 kişilik kontenjanla açılacak bu bölümün diğer üniversitelerde de yaygınlaştırılması için gerekli çalışmalar sendikamızca sürdürülecektir. İmzalanan protokol gereği öğrencilerin her türlü burs, staj ve mezuniyetleri sonrası işe yerleştirilmeleri konusunda gerekli destek yine TABGİS tarafından sağlanacaktır.
Bölümde okuyacak öğrenciler Türkçe, matematik, Atatürk İlkeleri ve İnkılap tarihi, ingilizce gibi temel derslerin yanı sıra; Akaryakıt istasyonlarının alt ve üst yapıları, kullanılan ekipmanlar, tehlikeli maddelerin taşımacılığı, enerji tesisleri güvenliği, sağlık ve çevre kuralları, genel hukuk, genel ekonomi, iletişim ve öğrenme becerileri, enerji ürünleri ve hizmet pazarlaması, temel elektrik bilgisi, enerji lojistiği, müşteri ilişkileri gibi bir çok mesleki konuda eğitim alacaklardır.
Enerji Tesisleri İşletmeciliği bölümüyle adımı atılan bu oluşumun sektörümüz ve TABGİS camiası adına hayırlı olmasını diliyor, bundan sonra da devam edecek olan akademik eğitim çalışmalarımıza tüm sektör oyuncularının ortak olmalarını temenni ediyoruz.
© 2019 Her hakkı saklıdır. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası