Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Akaryakıt Sektörü İstişare Toplantısı 2 Haziran Perşembe günü Altıparmak Ek Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi.
Toplantıya Akaryakıt Komitesi Başkanı İrfan Koç, Komite Başkan Yardımcısı Alay Aydemir, Komite Üyeleri Ahmet Parseker, Saadettin Özgür Şahinoğlu ve Serdar Şehmuz Karadayı, TABGİS Genel Başkanı Ferruh Temel Zülfikar, BTSO 7. Komite Meclis Üyesi ve TABGİS Yüksek İstişare Konsey Üyesi İlhan Parseker, TABGİS Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genel Sekreter Tuluğ İlem Yeşilbağ katıldı.
Akaryakıt sektörü sorunları ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantıda TABGİS Başkanı Ferruh Temel Zülfikar akaryakıt sektörünün tüm sorunlarını ele aldığı bir sunum gerçekleştirdi. TABGİS’in yaptığı çalışmaları ve önümüzdeki dönemde gündeme gelebilecek konular hakkında da bilgilendirmede bulunan Zülfikar, sunumunda Bursa’daki akaryakıt istasyonlarının rakamsal verilerine de değindi. Bursa’nın günlük satış miktarının 7 bin 273 litre olduğunu ifade eden Zülfikar, EPDK’nın 2015 yılı AKİS Raporu’na göre Bursa’dan alınan motorin ve benzin numunelerinin tamamının uygun çıktığına dikkat çekti.
TS 12820 Standardı Revizyon Çalışmaları Başladı
TABGİS’in de üyesi olduğu çalışma grubu tarafından TS 12820 standardının revizyon çalışmalarının başladığını ifade eden Zülfikar, TABGİS tarafından bu süreç boyunca tek cidarlı tankı olan akaryakıt istasyonlarının mağduriyetinin önlenmesi amacıyla ara denetimlerin ertelenmesi veya Hizmet Yeterlilik Belgelerinin askıya alınmaması ve iptal olanların yeniden iadesi talebinde bulunulduğunu, TSE Muayene Gözetim Merkezi Başkanlığı’ndan cevaben gönderilen yazıda Nisan 2012’den önce ticari faaliyette bulunduğunu belgeleyen istasyonlardan çift cidarlı tank şartının aranmayacağı ve bu istasyonlardan tek cidarlı tankı olduğu için HYB askıya alınan ya da sözleşmesi feshedilerek belgeleri iptal edilenlerin talepleri halinde belgelerinin yeniden düzenleneceğinin bildirildiğini söyledi.
Sanayi.Net Uygulaması Başlıyor
Zülfikar, yakın zamanda başlayacak olan sanayi.net uygulaması hakkında da bilgi verdi. Tüm akaryakıt, LPG ve doğalgaz istasyon sahipleri tarafından istasyonlarda bulunan sayaçların Sanayi.Net veri tabanına girilmesi, muayene başvurularının yapılması, tamir ve ayar işlemlerinin takip edilmesi gibi işlemlerin Akaryakıt Sayaçları Modülü üzerinden gerçekleştirileceğini bildiren Zülfikar, sisteme giriş yapacak sorumlunun 30 Haziran’a kadar sisteme girilmesi gerektiğini, sisteme kaydedilen istasyon sorumlusu tarafından sayaç bilgilerinin ise en geç 31 Ağustos’a kadar sisteme girilmesi gerektiğini belirtti.