Haberler


Hayati Yazıcı Akaryakıt Kaçakçılığı Mücadele Eylem Planını Değerlendirdi
29 Ağustos 2012

Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadele Kurulu Başkanı Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, akaryakıt kaçakçılığı ile mücadelede gelinen son noktayı ve devam eden mücadele eylem planını düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi.

Akaryakıt kaçakçılığı ile mücadeleyi sürdürdüklerini ifade eden Yazıcı, yapılan çalışmalarda 2011 yılında 37 bin 200 ton kaçak akaryakıtın ele geçirilmesi ile beraber 90 milyon liralık vergi kaybının önlendiğini, 2012 yılında ise ilk 6 aylık dönemde 30 bin 800 ton kaçak akaryakıt ele geçirildiğini bildirdi.

Resmi Gazetenin 23 Ağustos tarihinde Başbakanlık tarafından yayımlanan Akaryakıt Kaçakçılığı İle Mücadele Genelgesi'ni de değerlendiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, kaçakçılıkla mücadele çalışmaları kapsamında özel ekip ve kurullar oluşturulacağını, bu ekiplerde Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve diğer mücadeleci kuruluşların da yer alacağını kaydetti. Genelgenin ayrıntılarına değinen Yazıcı, çeşitli mevzuat değişiklikleri yapıldığını ancak hala akaryakıt kaçakçılığının önlenemediğini, bu genelgeyle beraber etkin ve güçlü bir mücadele sürecini başlattıklarını söyledi. ''Haksız rekabet içerisinde olan, maliyetleri düşürmek için kaçak akaryakıt kullananların cezaları son derece ağırlaştırılmalı'' diyen Yazıcı konuşmasında, ''Bu anlamda hem 5706 sayılı kaçakçılık kanununda  hem de 5015 sayılı petrol ürünleri kanununda bu tür fiillerin yaptırımlarının mutlaka caydırıcı nitelikte daha da artırılması gerektiğini düşünüyorum. Ağır para cezası caydırıcı olmuyorsa hapis cezası da olması gerekir'' ifadelerine de yer verdi.

© 2019 Her hakkı saklıdır. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası