Haberler


LPG Piyasası Lisans İşlemleri 1 Ocak 2019 İtibariyle Elektronik Ortamda Yapılacak
30 Kasım 2018

EPDK’nın bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan kurul kararına göre LPG piyasasında yürütülen lisans işlemleri kapsamında yapılacak lisans başvuruları ile lisans tadili, süre uzatımı ve sona erdirme başvuruları 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren sadece elektronik ortamda alınacak olup, LPG otogaz bayilerinin lisans başvuru işlemleri, tadil ve süre uzatımı işlemleri bayinin dağıtıcı lisansı sahipleri vasıtasıyla yapılacak.

1 Ocak 2019 tarihinden sonra LPG dağıtıcı lisansı sahiplerinin, otogaz bayilik lisansı sahipleriyle yaptıkları sözleşme süre uzatımı, süre bitimi ve sözleşme feshi beyanları sadece elektronik ortamda yapılacak olup yazılı olarak Kuruma yapılan beyanlar işleme alınmaksızın ilgili LPG dağıtıcı lisansı sahiplerine iade edilecek. Sadece LPG otogaz bayilik lisansı sahiplerinin lisans sona erdirme başvuruları yazılı olarak kabul edilecek.

Kurum Evrak Sistemi Uygun Hale Geldikten Sonra Tüm Beyanlar Elektronik Ortamda Yapılacak

Lisans tadiline konu olmayan ancak Kuruma bildirilmesi gereken iletişim adresi değişiklikleri, ortaklık yapısı ve şirketi temsil ve ilzama yetkili kişi değişiklikleri, lisansa işlenmeyen belgelerin sunulması gibi beyanlar, Kurum evrak sistemi elektronik işlem yapmaya uygun hale geldikten itibaren sadece elektronik ortamda yapılacak.

LPG otogaz bayilik lisansı sahipleri hariç olmak üzere, lisans sahiplerinin yürürlükteki her bir lisansı için en az bir lisans işlem yetkilisi belirleyerek Kurum internet sitesindeki açıklamalara uygun bir şekilde Kuruma bildirilecek ve söz konusu kişilerde değişiklik olması halinde de bu durum aynı şekilde Kuruma bildirilecek. 

© 2019 Her hakkı saklıdır. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası