Haberler


TABGİS EPDK ile Görüştü
7 Eylül 2023

TABGİS Yönetim Kurulu tarafından akaryakıt bayilerini her geçen gün çıkmaza sokan bayi marjları, genel giderler ve sektör sorunları görüşülmek üzere bugün EPDK ziyaret edildi. 

EPDK Başkan Yardımcısı Ahmet Özkaya ve Tarifeler Dairesi Başkanı Mehmet Ali Kölmek ile gerçekleştirilen görüşmeler sırasında TABGİS tarafından “Bayi Marjı ve Akaryakıt İstasyonu Genel Giderlerinin Değişimi” başlıklı bir sunum yapıldı.

TABGİS Başkanı Murat Bilgin, yaptıkları görüşmelerde EPDK yetkililerinin kendilerini ilgiyle dinlediklerini, önümüzdeki süreçte bayi marjlarının artan genel giderleri karşılayabilecek düzeye getirilmesiyle nefes almayı umduklarını söyledi.

TABGİS Başkanı, yaptıkları sunumda bayi genel giderleri, kredi kartıyla satış maliyetinin olağanüstü artışı, bayi marjlarının enflasyon karşısındaki durumunun yer aldığını belirtti.

Bilgin, kredi kartıyla satış maliyetinin artış oranının katlanılamaz boyutlara geldiğini vurgulayarak 9 ayda kredi kartı maliyetinin yüzde 289 arttığını, nakliye maliyetinin ise yüzde 158 arttığını kaydetti. Bilgin, TABGİS’in uzun zamandır nakliyenin tamamen kâr marjının dışına çıkarılmasını talep ettiğini anımsatarak bayi marjlarının iyileştirilmesi için hiç zamanın kalmadığını ve acil olarak gerekli düzeye getirilebilmesi yönündeki taleplerinin yeniden iletildiğini ifade etti.

İlgili sunuma aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://tabgis.org.tr/uploads/files/EPDK%20Sunum%207%20Eylu%CC%88l%202023.pdf

© 2019 Her hakkı saklıdır. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası