Haberler


TABGİS Yönetim Kurulu Beko Token'in Düzenlediği Etkinliğe Katıldı
4 Aralık 2023

TABGİS Yönetim Kurulu, Arçelik Pazarlama Genel Müdürü Can Dinçer, Token Finansal Teknolojiler Genel Müdürü Erkan Duysal’ın daveti ve ev sahipliğinde Rahmi M. Koç Müzesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya katıldılar.

 “TABGİS ile işbirliği yapmak ayrıcalık”

Token Finansal Teknolojiler Genel Müdürü Erkan Duysal yaptığı açılış konuşmasında beş senedir üzerinde çalıştıkları yeni nesil yazarkasaların son halini almasında, TABGİS’in önemli katkılarının olduğunu, kurulumların ilk TABGİS üyelerinin istasyonlarına yapıldığı söyledi.

Cumhuriyetin 100. Yılının TABGİS’in 60. Yılına denk gelmesinin kendilerini ayrıca mutlu ettiğini söyleyen Duysal, sektörün en eski sivil toplum kuruluşu ile işbirliği yapmanın ayrıcalık olduğunu sözlerine ekledi. Duysal, akaryakıt sektörü için çalışmalarını sürdürdükleri yeni uygulamalardan da bahsetti.  

“Yeni ürünler hazırlarken sizden aldığımız geri bildirimler çok önemli”

Arçelik Pazarlama Genel Müdürü Can Dinçer konuşmasında, akaryakıt sektörü için yeni ürünler tasarladıklarını belirterek, bayilerden aldıkları geri bildirimin çok önemli olduğunu kaydetti.  

“Bayilerin içinde bulunduğu ekonomik durum itibariyle ilerleyen süreçte TABGİS Üyelerine çok daha cazip koşullar sağlanmasını bekliyoruz”

TABGİS Başkanı Murat Bilgin, Arçelik ve Beko Token firmalarına yeni nesil yazarkasalara geçiş sürecinde TABGİS üyelerine yönelik düzenledikleri kampanyalar için teşekkür etti.  Bilgin, bayilerin içinde bulunduğu ekonomik durum itibariyle ilerleyen süreçte Beko Token’den TABGİS üyelerine çok daha cazip koşullar sağlamalarının beklentisi içinde olduklarını kaydetti.

“Denetimin artırılması ve teknolojik donanımların desteğiyle kaçakçılık büyük ölçüde kontrol altına alındı”

Bilgin, akaryakıt sektörünün hem fiili hem de vergi kaçakçılığı sorunuyla uzun yıllar mücadele ettiğini, denetim alanındaki etkinliğin artırılması ve yazar kasa, otomasyon sistemi gibi teknolojik donanımların desteğiyle büyük ölçüde kontrol altına alındığını ifade etti.

“Sahte fiş üretilmesi akaryakıt bayilerinin en mağdur olduğu konulardan”

TABGİS Başkanı Murat Bilgin, yeni nesil yazarkasa uygulamasının sektördeki sahte veya yanıltıcı belge düzenleme ve kullanma eylemlerini ciddi ölçüde engelleyeceğini ancak bunun bir de talep tarafı olduğunu hatırlattı.

Bilgin, “Maalesef akaryakıt bayilerinin en mağdur olduğu konulardan biri istasyon adına sahte fiş üretilmesi ve bu sahte fişlerin gider olarak kullanılmasıdır. Bu sebeple  TABGİS olarak Gelir İdaresi Başkanlığı’na bayilerin incelendiği gibi eş zamanlı olarak sahteciliği yapan ve bunları kullananların da incelenmesi yönündeki taleplerimizi sıklıkla dile getiriyoruz” dedi.

“Zorunlu uygulamalar için kamudan teşvik bekliyoruz”

Bilgin, kamudan kaçakçılığın engellenmesi için zorunlu olarak yürürlüğe giren yeni nesil yazarkasa gibi uygulamalar için bayilere teşvik verilmesini talep ettiklerini söyledi.

© 2019 Her hakkı saklıdır. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası