Haberler


TABGİS'in girişimleriyle Akaryakıt Sektörü "Mücbir Sebep" Kapsamına Alındı
25 Mart 2020

Koronavirüs (COVID-19) salgınından ve bu kapsamda alınan tedbirlerden etkilenen mükelleflerin vergi ödevlerinin yerine getirilmesi bakımından mücbir sebep hükümlerinden faydalandırılması amacıyla,  Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar kapsamında yayımlanan Genel Tebliğ kapsamına Akaryakıt Sektörü de dahil edildi.

TABGİS Genel Başkanı Ferruh Temel Zülfikar,  “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve korona virüsünden doğrudan etkilenen sektörlerle ilgili hazırlanan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi’ne akaryakıt sektörünün de dahil edilmesi için hemen bir çalışma başlatmıştık. Daha önce de açıkladığımız üzere,  konuyla ilgili Ankara Ticaret Odası Başkanı Sayın Gürsel Baran’ın nezdinde görüşmelerimiz devam etmiş ve bu süreçte sektör adına çok önemli olan bu konunun acilen çözümlenmesi için yoğun bir mesai sürdürmüştük.

Bu çalışma ve girişimlerimiz neticesinde son durum itibariyle Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından gerekli düzenleme yapılarak Akaryakıt Sektörü de mücbir sebep halinden faydalanacak mükellef gruplarına dahil edilmiştir. Diğer sektörlerden farklı olarak bizler hem 7/24 hizmet veriyoruz,  hem de satışlarımızın olağanüstü düşmesine rağmen faaliyetimizi halen sürdürüyoruz. Bu bakımdan salgının sebep olduğu olumsuz ekonomik koşullardan çok fazla etkilenmiş vaziyetteyiz. Sektörümüz adına yaşamsal bir öneme sahip olan düzenlemeyle ilgili TABGİS olarak, başta Sayın Hazine ve Maliye Bakanımız olmak üzere Bakan Yardımcılarımıza ve ilgili tüm bürokratlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca, bu aşamaya kadar bize desteklerini esirgemeyen ATO Başkanı Sayın Gürsel Baran’a da teşekkür ediyoruz” dedi.

© 2019 Her hakkı saklıdır. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası