Haberler


TEMİNAT SÜRE UZATIMI
17 Mayıs 2023

 

 

Akaryakıt sektöründe geçtiğimiz yıl başlayan teminat uygulamasıyla ilgili olarak TABGİS tarafından Gelir İdaresi Başkanlığı’na Şubat ayı içinde bir başvuruda bulunulmuş ve devamında görüşmeler yapılarak teminat süresinin uzatılması ve ayrıca uyumlu mükellef olmak kaydıyla teminatların ciroya göre herhangi bir güncelleme yapılmasına gerek olmaksızın sabitlenmesi talebinde bulunulmuştu.

TABGİS’in başvurusuyla Gelir İdaresi Başkanlığı’nca gündeme alınan teminat verme süresi 31 Ağustos 2023 tarihine kadar uzatıldı. TABGİS Başkanı Murat Bilgin süre uzatımını olumlu bulduklarını ancak günümüz ekonomik koşulları altında sadece süre uzatımının yetersiz olduğunu söyledi. Bilgin, 2022 yılında akaryakıt fiyatlarının olağanüstü artışa geçmesiyle ciroların yükseldiğini ve bayilerin bu artışa bağlı teminat yükümlülüklerini yerine getirmekte son derece zorlanacaklarını belirterek geçen yıl verilen teminatların herhangi bir güncelleme yapılmadan ve uyumlu mükellef olunması kaydıyla sabitlenmesini istediklerini söyledi.

TABGİS Başkanı, süre uzatımı yönünde yapılan düzenleme için Gelir İdaresi Başkanlığı yetkililerine teşekkür ederken teminatın sabitlenmesi yönünde bir düzenleme yapılması için taleplerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Süre uzatımı kararına ulaşmak için lütfen aşağıdaki linki tıklayınız

https://www.gib.gov.tr/node/169484/

 

© 2019 Her hakkı saklıdır. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası